Mambo Houtgroep (WTP World Timber products / THPS) Hardenberg neemt Debo-Timber Delden over

Medio juni van dit jaar wordt houtimporteur Debo-Timber uit Delden onderdeel van de Mambo Houtgroep (WTP World Timber products / THPS) uit Hardenberg. Een strategische overname waarmee de houtgroep meer grip op het aanbod van Europees naaldhout verkrijgt om de groeiambities van de organisatie te realiseren. De huidige directeur-eigenaar Hans Olde Bolhaar van Debo-Timber treedt als relatiebeheerder in dienst bij de Mambo Houtgroep.

 

Krachten bundelen 

Beide bedrijven werken al langere tijd samen, ook op het gebied van opslag, bewerking en transport. Debo-Timber importeert Midden- en Noord-Europese houtsoorten, waaronder vuren, douglas en thermisch gemodificeerd hout. Een deel hiervan ligt opgeslagen bij WTP in Hardenberg en wordt hier op afroep desgewenst bewerkt en vervoerd naar afnemers van Debo-Timber in de handel en industrie.

 

Eigen import voor meer grip op aanbod

‘De overname van Debo-Timber komt voort uit onze toekomstvisie en het ondernemingsplan dat we voor de komende tien jaar hebben opgesteld’, aldus directeur Vincent van Olst van de Mambo Houtgroep. ‘Met ons assortiment houtproducten zijn we actief in verschillende product-marktsegmenten. De markt voor Europees naaldhout heeft veel groeipotentieel, maar het aanbod blijft achter bij de vraag. Duurzame, internationale relaties met houtproducenten en zagerijen zijn belangrijker dan ooit. Om die reden willen we onze importactiviteiten verder uitbreiden en zijn we actief op zoek naar mogelijke overnames binnen de keten. Met de aanwinst van Debo-Timber zetten we een stap dichter naar de bron. Hans Olde Bolhaar heeft in de afgelopen jaren een betrouwbaar leveranciersnetwerk van houtzagerijen opgebouwd in o.a. Zweden, Duitsland, België, Frankrijk en de Baltische Staten. We zijn dan ook blij dat hij heeft aangeven het relatiebeheer met deze exporteurs vanuit de Mambo Houtgroep te willen voortzetten.’

 

Samenwerking Mambo Houtgroep

De Mambo Houtgroep van de Hardenbergse houtleverancier bestaat vanaf nu uit drie zusterbedrijven die elkaar binnen de houtketen versterken bij de levering van verantwoord hout: World Timber Products (WTP), Tropical Hardwood Products South-America (THPS) en Debo-Timber (DEBO). Bij de Mambo Houtgroep zijn circa 75 medewerkers werkzaam.

 

WTP is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid van regionale houtgroothandel tot solide importeur/exporteur en leverancier van Europees naaldhout en Aziatisch hardhout. Het bedrijf beschikt over verschillende eigen productiefaciliteiten in Hardenberg, waaronder een zagerij, schaverij, coatafdeling (coaterij) en een eigen logistieke organisatie.

 

THPS is producent en exporteur van een groot assortiment Zuid-Amerikaanse hardhoutsoorten en producten, waaronder uit Suriname. Het bedrijf participeert daar in lokale houtconsessies en beheert productiefaciliteiten waaronder een houtwerf, drogerij, zagerij en schaverij.

 

DEBO is de importeur van Europees naaldhout dat o.a. door WTP al dan niet met klant specifieke bewerking wordt geleverd aan de groot- en detailhouthandel in Nederland.

 

Zowel Mambo Houtgroep als Debo-Timber zijn verheugd met de overname. Met de nieuwe eigenaar is de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd, blijft de werkgelegenheid behouden en ligt een duurzame toekomst in het verschiet. Voor Hans Olde Bolhaar cruciale voorwaarden om de aandelen met een gerust hart over te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + zestien =