Glaslatten proces

Glaslatten proces

Glaslatten zijn onmisbaar bij het installeren van een raam. Naast dat ze zorgen voor een mooie uitstaling zijn de glaslatten belangrijk voor het verstevigen van de glaspanelen. Bij WTP beschikken wij over verschillende soorten en maten glaslatten in ons assortiment. Onze houten glaslatten worden nog steeds veel gebruikt vanwege hun natuurlijke uitstraling en goede isolatie-eigenschappen. In deze blog bekijken we het glaslatten proces van begin tot eind.

 

Selectie van het hout

Het productieproces begint met de zorgvuldige selectie van het hout. Meestal wordt er gebruik gemaakt van duurzaam geproduceerd hout, zoals vurenhout of hardhout. Het hout moet van goede kwaliteit zijn en vrij van gebreken, zoals knoesten of scheuren. Door de selectie van het hout kunnen wij glaslatten van hoogwaardige kwaliteit aanbieden.

 

Zagen en vormgeven

Het geselecteerde hout wordt vervolgens in de juiste lengtes gezaagd, afhankelijk van de specificaties van de glaslatten. Vervolgens worden de ruwe stukken hout gevormd tot de gewenste profielen van de glaslatten. Dit kan worden gedaan met behulp van speciale houtbewerkingsgereedschappen, zoals een freesmachine.

 

Schuren en afwerken

Na het vormgeven worden de glaslatten zorgvuldig geschuurd om eventuele ruwe plekken of splinters te verwijderen. Vervolgens worden ze afgewerkt met een beschermende laag, zoals verf, beits of lak. Dit helpt het hout te beschermen tegen vocht en andere elementen, waardoor de levensduur van de glaslatten wordt verlengd.

 

Verder bewerken van glaslatten

Bij WTP beschikken wij over de technieken en benodigdheden om de glaslatten nog verder te bewerken. Mede hierdoor kunnen wij aan specifieke vereisten voldoen. Bij WTP beschikken wij over een schaverij en coatafdeling waardoor het dus mogelijk is om glaslatten op maat te leveren.

 

Transport

Onze logistieke afdeling zorgt er uiteindelijk voor dat de glaslatten bij de klant terechtkomen. Zij gaan op een zorgvuldige en veilige manier met de glaslatten om. Mede hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat de glaslatten in een goede staat bij de klant terechtkomen.

 

Meer informatie over het glaslatten proces?

Wilt u meer weten over de prijzen, volumes en afmetingen van ons glaslatten assortiment? Neem hiervoor dan gerust contact met ons op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 1 =