Demerara Greenheart: ‘’De natuurlijke keuze voor duurzame grote constructies’’

Demerara Greenheart balken

Op zoek naar een duurzame hardhoutsoort met een goede bestendigheid? Demerara Greenheart is de ideale extra toevoeging of vervanger in grote constructies. We zien dat deze hardhoutsoort steeds populairder wordt. Logisch als je de uitzonderlijke duurzaamheid en natuurlijke resistentie tegen allerlei invloeden van deze houtsoort onder de loep neemt. In deze blog is dat precies wat we gaan doen, we gaan dieper in op deze uitzonderlijke houtsoort afkomstig uit de weelderige bossen van Guyana.  

 

Levensduur en bestendigheid Demerara Greenheart

Ten eerste is Greenheart buitengewoon duurzaam en heeft een levensduur die vele malen langer is dan veel andere houtsoorten. Dit maakt het ideaal voor constructies die lang meegaan.  Daarnaast is het hout van nature bestand tegen water en rot waardoor het perfect is voor toepassingen in vochtige omgevingen en zelfs in de maritieme sector. Naast dat het hout goed bestemd is tegen water en rot, is deze houtsoort van nature ook goed bestemd tegen termieten en andere insecten. Dit betekent dat het hout niet gemakkelijk wordt aangetast door ongedierte.

 

Grote lengtes, goede beschikbaarheid

Demerara Greenheart heeft dus een lange levensduur en een goede bestendigheid. Maar hoe zit het met de beschikbaarheid van deze houtsoort? Wij hebben bij World Timber Products een goede beschikbaarheid tot Demerara Greenheart, zelfs bij lengtes boven de 10 meter. Greenheart kunnen wij in kopmaten tot 500x500mm zagen tot lengtes van wel 16 meter lang. Dit is niet mogelijk met de tegenhanger van Greenhart “Azobe”.

 

Afbeelding van Demerara Greenheart balken

 

 

Wil jij meer te weten komen  over de afmetingen, prijzen en volumes van ons Demerara Greenheart assortiment? Neem dan contact met ons op.

 

 

 

Demerara Greenheart toepassingen in weg en waterbouw

Door de positieve eigenschappen en goede beschikbaarheid zien we een ontwikkeling in de markt. Greenhart wordt namelijk steeds meer als extra toevoeging of vervanging gebruikt in de weg en waterbouw. Denk hierbij aan draglineschotten die gebruikt worden om een stabiele ondergrond te creëren waarover zware machines zoals draglines, kranen, bulldozers en vrachtwagens kunnen bewegen. Naast deze duurzame toepassing leveren wij ook Greenhart aan enkele grote bruggen bouwers.

 

Demerara Greenheart toepassingen in andere grote constructies

Naast de stijgende populariteit in gebruik van Demerara Greenheart in de weg en waterbouw. Zien we deze houtsoort ook steeds vaker gebruikt worden bij andere grote constructies. Zie hieronder een voorbeeld van het gebruik van Demerara Greenheart bij het bouwen van een schuur:

Demerara Greenheart gebruikt bij bouw van een schuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 4 =