duurzaam, EUTR en FSC

Neem contact op

Hardhoutsoorten

Naaldhoutsoorten

Tropische bossen hebben meer boomsoorten dan alle andere soorten bos in de wereld , ongeveer 2.500 soorten in totaal. De duurzame bossen van Suriname , Guyana en Brazilië waarin wij opereren zijn één van de rijkste aan plantensoorten met meer dan een derde van alle soorten in de wereld. Al ons hardhout is afkomstig uit duurzaam beheerde bosgebieden en geproduceerd conform de EUTR en is een groot deel van onze productie FSC-gecertificeerd.

 

Toepassingen 

Voor elke toepassing kan weer een andere houtsoort geschikt zijn op basis van duurzaamheid, sterkte en bewerkbaarheid. Voor elke toepassing kunt u bij ons terecht voor een breed assortiment aan hardhoutsoorten. De meest voorkomende houtsoorten in ons assortiment zijn Angelim Vermelho, Basralocus, Demerara Greenheart, Ipé, Massaranduba, purperhart en Walaba.

Tropisch hardhout is geschikt voor diverse toepassingen, zoals:

  • Constructiewerken grond- weg- en waterbouw
  • Algemene constructiewerken
  • Tuinhout (palen en dekdelen)
  • Decoratieve toepassingen
  • Grond- weg- en waterbouw

Zowel zout en zoet water vragen om een sterke en duurzame houtsoort voor de bouw van de marine en de kustlijn constructies maar de bouwsector heeft in het algemeen slechts een klein aantal van geteste hardhoutsoorten voor het gebruik ervan in de zee- en zoetwater toepassingen. Voorbeelden voor typische marine en de kustlijn constructies zijn aanmeerpalen, golfbrekers, bruggen en damwand.

 

Algemene constructiewerken

Squares ( balken en dwarsliggers ) worden veel gebruikt in spoorweg en bouwprojecten . Deze constructiewerken zijn vaak op maat gemaakt en geproduceerd van duurzaam soorten met hoge sterkte klassen (D50 – D70). Hootsoorten met hoge sterkte klassen zijn ook geschikt voor het assembleren van kraanmatten. Kraanmatten zijn ontworpen om het gewicht van zware kranen op bouwplaatsen te stabiliseren. Daarom moet het hout bestand zijn tegen zware omstandigheden en moet het de zware apparaten kunnen weerstaan.

 

Tuinhout

Tropisch hardhout is een uitstekende keuze voor tuinhoutproducten vanwege van hun hoge dichtheid , sterkte , duurzaamheid en in sommige soorten weerstand tegen brand- en termieten. Zo is tropisch hardhout uitermate geschikt als basismateriaal voor dekdelen rondom zwembaden en terrassen. Al ons ruw gezaagd hardhout is standaard geproduceerd volgens de FAS kwaliteitsnormen (First and Seconds). De kwaliteit van onze kant-en-klare en/of geschaafde producten is Standard & Better of Select & Better.

 

Decoratieve toepassingen

Naast functionele toepassingen heeft tropisch hardhout ook een decoratieve toepassing. Hierbij valt te denken aan binnenbetimmering, tafelbladen en ander meubilair. Onder de 2.500 houtsoorten die de duurzaam beheerde bossen van Suriname, Guyana en Brazilië rijk zijn, zijn verschillande houtsoorten die uniek zijn op basis van uitstraling, vorm en kleur. Wij leveren niet alleen deze houtsoorten wij kunnen u ook helpen bij de vervaardiging van kant-en-klare producten. voor onze decoratieve toepassingen kunt ut terecht bij world tables.